Категорія
Новини
Дата

Продуктовий ритейл потроху адаптується. Як справи у АТБ, Varus, Auchan

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У понеділок Києві запрацювали, зачинені в попередні дні, гіпермаркети Auchan.

За планом, вони мали бути відчиненими до 15.00, але через велику кількість людей , час роботи деяких торгівельних точок подовжили на годину. Про це Forbes розповіла PR-менеджер мережі Олена Орлова. 

Щоб справитися з чергами, ритейлери залучають до обробки товарів не лише працівників супермаркетів, а й офісних робітників. Так вчинила мережа Varus, каже керівник її PR-центру Олександр Шуть. За його словами, до роботи в торгівельних залах також долучаються волонтери, які безкоштовно допомагають розкладати товари на полицях. 

Швидше за все в Києві закінчується хліб. Причина — скорочення поставок. Річ у тім, що 

 до початку військових дій в столицю привозили продукцію три великі компанії. Зараз — лише одна. Столичний «Київхліб«. У «Хлібних інвестицій« та «Кулиничі« підприємства в Київській області. Щоб заповнити недостачу Varus на повну потужність запустив власне виробництво хліба. 

 

Логістика — зараз одна з найбільших проблем. За словами голови пресслужби АТБ Сергія Демченка, доставка ускладнюється через бойові дії та блокпости, проходження яких сповільнює рух. Щоб допомогти постачальникам, ритейлер пропонує їм власні авто. Демченко розповідає, що в неділю машини АТБ з товаром заїхали у Київ та Одессу. Найпроблемніші міста — Суми, Миколаїв, Херсон. 

 

МХП, що виробляє курятину «Наша Ряба« на своєму сайті у повідомленні для інвесторів пише, що українські дороги наразі небезпечні, у компанії є достовірна інформація, що військова техніка стріляє навіть у вантажівки з продовольством. Через ці проблеми, повідомляє компанія вона не може експортувати свою українську продукцію. 

 

Також частина харчових підприємств просто зупинилася. Приміром не працюють Харківський та Бердянский м»ясокомбінати, що входять до складу великого виробника ковбасних виробів SMK Group.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні