Категорія
Новини
Дата

Cуверенний фонд Арабських Еміратів призупиняє інвестиції в Росію

Суверенний фонд Обʼєднаних Арабських Еміратів Mubadala вирішив призупинити інвестиції в Росію. Про це заявив генеральний директор фонду Халдун аль-Мубарак, передає Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Те, що відбувається в цій кризі між Росією та Україною, є спотворенням з катастрофічними наслідками з точки зору людського життя та з точки зору впливу, який вона має на економіки у всьому світі», — сказав Мубарак.
  • «Очевидно, що в таких умовах ми повинні призупинити інвестиції на цей ринок, у Росію», — додав він.

Контекст:

Reuters додає, що це перший коментар топ-менеджера Mubadala, другого за величиною суверенного фонду Абу-Дабі (активи на $243 млрд), щодо російських інвестицій після вторгнення РФ в Україну.

Обʼєднані Арабські Емірати, які входять до нафтовидобувної групи ОПЕК+, до якої входить і Росія, не підтримали голосування Ради Безпеки ООН щодо засудження російського вторгнення, нагадує агентство.

На сайті фонду йдеться, що він інвестував $3 млрд в Росію приблизно в 50 компаній. Мубарак сказав, що зараз в Росії інвестовано менш як 1%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні