Категорія
Новини
Дата

Дефіциту медпрепаратів в Україні немає, галузь виходить на довоєнний рівень – Шимків

Дефіциту медичних препаратів в Україні немає, сказав на брифінгу голова ради директорів фармкомпанії Darnitsa Group Дмитро Шимків. За його словами, наразі працюють вже 80% аптек.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Україні зараз немає дефіциту ліків, лише з поодинокими препаратами можуть виникати перебої у постачанні. «Є окремі категорії ліків іноземних виробників, постачання яких є обмеженим через складні логістичні ланцюжки», – зазначив Шимків. Він наголосив, що українська фарма здатна закрити всі потреби українського населення. 
  • Обсяги фарміндустрії повертаються на довоєнний рівень, вважає Шимків. Зокрема, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, в Україні працювали лише половина аптек. Зараз – вже 80%, а це понад 16 000 аптек. 
  • «Індустрія продемонструвала спроможність забезпечити медицину: враховуючи поранених військових та цивільних, також планові операції та хронічні захворювання», – додав Шимків.

Контекст

«Дарниця» в квітні вийшла на довоєнні обсяги виробництва, проте, експорт сильно впав, заявляв Шимків в інтервʼю Forbes. За його словами, навіть довелось розконсервувати окремі виробничі лінії, тому що запит на ампули зріс. Загалом, ампульне виробництво збільшилося на 21%, інфузійних розчинів – на 44%, таблеток – на 3% нижче довоєнних обʼємів, заявляв Шимків.

«Дарниця» – лідер на українському ринку за обсягами продажів лікарських засобів у натуральному виразі. За даними компанії Proxima Research, «Дарниця» охоплює 14,37% українського фармацевтичного ринку – вдвічі більше, ніж найближчий конкурент.

Фармкомпанія випускає ліки близько 180 брендів у 15 різних формах – у вигляді таблеток, розчинів, крапель, порошків тощо. У 2021 році «Дарниця» виробила майже 19 млн ампул, близько 9 млн упаковок інфузійних розчинів та більш ніж 134,5 млн упаковок таблеток.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні