Категорія
Новини
Дата

Депутати, банкіри, мільярдери: Японія ввела санкції ще проти 17 росіян

1 хв читання

Японія запроваджує санкції та заморожує активи 17 росіян, пише Reuters із посиланням на Мінфін Японії

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У новому санкційному списку Японії – 11 депутатів російської Думи, пʼятеро членів сімʼї банкіра Юрія Ковальчука, а також мільярдер Віктор Вексельберг.
  • Усього з початку війни Японія наклала санкцій на 61 росіянина.
  • На початку березня Японія запровадила санкції проти президент РФ Володимира Путіна, глави МЗС Сергія Лаврова, заступник голови Ради безпеки Дмитра Медведєва та інших високопосадовців.
  • У вівторок, 15 березня, США також ввели додаткові санкції проти 11 осіб з оборонної сфери Росії, зокрема заступників міністра оборони Олексія Криворучко та Тимура Іванова та генерального директора «Рособоронекспорту» Олександра Міхєєва.

Контекст

Засуджуючи війну в Україні, санкції проти РФ вводить увесь світ. Російські олігархи навчилися їх оминати завдяки юристам, розпливчастим нормам та «тихим гаваням».

Для багатьох російських олігархів санкції – звична річ. З моменту російської анексії Криму 2014-го 20 мільярдерів потрапили під санкції ЄС, США, Великої Британії, Швейцарії та Канади. Проти девʼятьох запровадили санкції після вторгнення в Україну 24 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні