Категорія
Новини
Дата

Державні ЗМІ Китаю порівняли онлайн-ігри з опіумом, що викликає залежність у дітей. Акції Tencent і NetEase обвалилися

Китайські державні медіа розкритикували онлайн-ігри через їхній вплив на здоров’я дітей. Акції двох найбільших видавців ігор Tencent і NetEase обвалилися на 10% і 14% відповідно, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У статті видання Economic Information Daily, повʼязаного з державною газетою «Сіньхуа», йдеться про те, що залежність від ігор серед дітей «широко поширена» і може негативно вплинути на їхнє здоровʼя й розвиток. Зокрема стверджується, що в 2020 році через онлайн-ігри у більше половини дітей Китаю розвинулася короткозорість.
  • Також видання закликало до подальших обмежень у галузі. Зокрема, до більшого контролю над тривалістю часу, протягом якого діти граються в ігри, і суворішого контролю змісту ігор, аби зменшити кількість «неправильної» інформації.
  • Через кілька годин після публікації статтю було видалено. Утім, акції Tencent на Гонконгській біржі обвалилися на 10%. Станом на 12:24 ціна паперу складає понад $57. Акції NetEase обвалилися на 14%. Станом на 12:24 ціна паперу складає понад $18.

Контекст

Позиція, висловлена в газеті, не нова. Китайська влада намагається знизити вплив відеоігор на неповнолітніх. Так, 2018 року Пекін заморозив схвалення нових ігор через зафіксовану тенденцію погіршення зору в молоді. 2019-го влада ввела правила, що забороняють особам віком молодше 18 років грати в онлайн-ігри з 22:00 до 8:00 і обмежують кількість часу, упродовж якого вони могли грати.

Раніше NetEase і Tencent вже ввели заходи щодо захисту молодих гравців, включаючи реєстрацію справжніх імен для участі в іграх. Минулого місяця Tencent представила на смартфонах функцію розпізнавання осіб, аби переконатися, що гравець є дорослим. Після публікації статті Tencent оголосила про подальші ігрові обмеження. Зокрема, скорочення кількості часу, протягом якого люди віком молодше 18 років можуть грати в ігри компанії: в несвяткові дні з 90 хвилин до однієї години і в святкові дні з трьох до двох годин. Також Tencent заборонить дітям віком молодше 12 років витрачати гроші в грі. Tencent також закликала всю галузь обговорити можливість заборони ігор для дітей віком молодше 12 років.

Вибір часу для публікації статті викликав занепокоєння в інвесторів з огляду на недавні репресії щодо технологічних компаній і сектора освіти. Так, китайські регулятори вже заборонили освітнім платформам отримувати прибуток, залучати гроші й виходити на біржу, а від сервісів доставки їжі зажадали зробити зарплату курʼєрів не нижче мінімальної в регіоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні