Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» намагається запобігти дефіциту енергогенерувальних товарів. Попит на генератори зріс у 5–7 разів

Мережа торговельних центрів «Епіцентр» працює над забезпеченням постачання енергогенерувального обладнання та електротехніки. Компанія заявляє про підвищений інтерес до товарів, які можуть слугувати автономним джерелом енергозабезпечення.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Пошкодження енергетичної інфраструктури через ворожі обстріли спричинило ажіотаж серед українців та різке зростання попиту на такі категорії товарів, як мініелектростанції, генератори, зарядні станції, павербанки, газові балони, свічки, ліхтарики, джерела безперебійного живлення, батарейки, лампи на акумуляторах тощо.
  • Щоб уникнути дефіциту товару, «Епіцентр» розширює кількість як українських, так і європейських постачальників, повідомила директорка напряму «Автогрупа та інструменти» мережі торговельних центрів «Епіцентр» Ольга Ющенко. «Збільшуємо обсяг замовлень у внутрішніх та зовнішніх виробників та плануємо нові постачання у найближчі 3–4 місяці», – зазначила вона.
«Епіцентр» намагається запобігти дефіциту енергогенерувальних товарів

Попит на генератори зріс у 5–7 разів. Фото: «Епіцентр»

Контекст

З 10 жовтня, коли РФ завдала масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі, попит на генератори в «Епіцентрі» зріс у 5–7 разів. Загалом у жовтні генератори купують у 15 разів частіше, ніж минулого року. Насамперед покупців цікавлять бензинові генератори потужністю 2,5/3 кВт на 220 В. 

Крім цього, українці активно купують бутильовану воду й таблетовану сіль для очищення води. Цікавлять також різні портативні туристичні гаджети, які можуть слугувати автономним джерелом світла та обігріву, наприклад: ліхтарі, газовий портативний обігрівач, газові пальники та картриджі для приготування їжі, каністри тощо.

Найбільший запит українців у категорії споживчої електроніки мають павербанки, зарядні станції, радіоприймачі на батарейках, аудіоколонки тощо. На початку минулого тижня українці майже повністю розкупили павербанки.

Українцям потрібно готуватися до віялових відключень електроенергії через ворожі ракетні удари по великих обʼєктах енергозабезпечення, сказав в ефірі телемарафону заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. За його словами, масовані російські ракетні удари призвели до того, що в українській енергосистемі склалася критична ситуація, оскільки кожен регіон залежить один від одного.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні