Категорія
Новини
Дата

Ситуація критична. В Офісі президента попередили українців про можливі відключення електроенергії, води і тепла

Українцям потрібно готуватися до віялових відключень електроенергії через ворожі ракетні удари по великим обʼєктам енергозабезпечення, сказав в ефірі телемарафону заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, масовані російські ракетні удари призвели до того, що в українській енергосистемі склалася критична ситуація, оскільки кожен регіон залежить один від одного.
  • Сьогодні через ракетні удари постраждали обʼєкти енергетичної інфраструктури. За словами Тимошенка, зокрема, у Житомирській області було знищено один з обʼєктів, через що в деяких районах Житомира відсутня електрика та водопостачання. По Миколаєву та обʼєктах інфраструктури також були обстріли.
  • У Дніпрі зруйновано великий обʼєкт енергоінфраструктури. «У Дніпрі буде реально важко, освітлення вулиць буде відключено. Водопостачання відновлюється, енергоживлення буде відновлено», — сказав Тимошенко. 
  • «У Києві – на Троєщині і в деяких районах відсутнє енерго- та водопостачання. Працюють наші електрики, щоб їх відновити», – сказав він.
  • Тимошенко наголосив, що на українців найближчим часом чекають «важкі часи» з віяловими відключеннями електроенергії. За його словами, Росія поставила за мету залишити Україну без світла і тепла.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА, окупанти застосували 84 крилаті ракети і 24 безпілотні літальні апарати, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн. Через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. 

17 жовтня окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Про це повідомив Шмигаль. Він додав, що сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок цієї атаки.

Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. Через ранкові обстріли 585 українських населених пунктів досі залишаються без електроенергії, зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

У вівторок вранці окупанти завдали ударів по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Дніпрі. У зв‘язку з обстрілами міста в деяких районах міста може бути відсутнє електро- та водопостачання. Також, за попередньою інформацією, є два влучення в об‘єкт енергозабезпечення в Житомирі, повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко. У місті немає світла та води. Лікарні – на резервному живленні.

Зранку в Києві знову прогриміли вибухи. За інформацією мера столиці Віталія Кличка, йдеться про обстріл об‘єкту критичної інфраструктури в Деснянському районі. Внаслідок обстрілу відбулось аварійне відключення електропостачання на лівому березі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні