Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців на рік /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців на рік

1 хв читання

Getty Images

Єврокомісія продовжила ще на рік скасування роумінгової плати для українців, повідомляє пресслужба інституції. Це вже пʼяте продовження добровільної угоди між 22 європейськими та семи українськими операторами для забезпечення біженців з України звʼязком.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Угода є можливою завдяки підписантам, які взяли на себе зобовʼязання взаємно знизити свої тарифи для підключення дзвінків через кордони.
  • «Пʼята пролонгація угоди, якій сприяє Комісія, є ще одним прикладом європейської солідарності та демонстрації швидкої та ефективної співпраці в часи крайньої необхідності. Ми з нетерпінням чекаємо на Україну в зоні роумінгу ЄС», – сказав єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон
  • Останні дані, надані Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC), показують, що угода була ефективною в наданні доступних дзвінків. Оператори продовжують пропонувати безкоштовні SIM-карти біженцям, безкоштовні міжнародні дзвінки в Україну та щомісячні пакети, які можна використовувати в країні перебування.
  • Крім телекомунікаційних послуг, оператори надають смартфони, павербанки та ноутбуки біженцям або підтримують благодійні організації. 
  • Згідно із заявою ЄК, попри зменшення вхідного трафіку, труднощі в підтримці абонентської бази, а також необхідність інвестувати в відновлення мережі на додачу до інших негативних наслідків російської агресії проти України, українські оператори продовжують пропонувати безкоштовні або значно зменшені роумінгові послуги.
  • Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вже привітала продовження безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. 

Контекст

Оператори звʼязку в ЄС та Україні вперше підписали спільну заяву про свої скоординовані зусилля щодо забезпечення та стабілізації доступного або безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків у квітні 2022 року.

Україна працює над тим, щоб повністю узгодити своє законодавство з законодавством ЄС, щоб інтегруватися в зону роумінгу ЄС. Відповідний закон був підписаний президентом Володимиром Зеленським. Після того, як Україна повідомить про своє повне узгодження норм, яке очікується в найближчі місяці, Єврокомісія оцінить відповідність національного законодавства

За умови позитивної оцінки, схваленої державами-членами, а також остаточного рішення комітету асоціації Україна-ЄС, Україна стане частиною зони роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення для роумінгу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд