Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Безлімітного інтернету в роумінгу не буде». Рада проголосувала за єдину роумінгову зону з ЄС. Як це вплине на вартість мобільного зв'язку за кордоном

3 хв читання

Рада проголосувала за єдину роумінгову зону з ЄС. /Getty Images

Рада проголосувала за єдину роумінгову зону з ЄС. Фото Getty Images

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС – «Роумінг як вдома». Українські оператори уже надають цю послугу за додаткову плату або в окремих тарифних планах. Що зміниться після вступу закону в силу та для кого зміняться ціни? 

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

22 травня Верховна Рада ухвалила закон про єдину роумінгову зону з Євросоюзом. Тепер принаймні за частиною тарифних планів українські мобільні оператори повинні надавати послуги звʼязку у 27 країнах ЄС без додаткової плати – за тарифами, які діють в Україні.

Йдеться про використання покриття мобільних операторів у Європі абонентами з українськими sim-картами. Досі звичайні комерційні умови передбачали, що тарифи на роумінг для користувачів з України встановлюються за домовленістю українського та локального оператора.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні