Категорія
Новини
Дата

Freedom Holding йде з Росії. Активи компанії викупить бізнесмен Тимур Турлов

1 хв читання

Американський Freedom Holding вирішив вивести російські активи зі структури групи. Їх викупить основний власник холдингу Тимур Турлов. Про це йдеться у звіті Freedom Holding.

Ключові факти

  • До угоди з Турловим увійдуть російські «дочки» групи, включаючи брокерський бізнес та банк «Фрідом фінанс».
  • Після зміни власника російські активи групи змінять назви та проведуть ребрендинг. Новий власник протягом року-півтора має намір перепродати російський бізнес або менеджменту, або іншому «прийнятному» покупцю.
  • Російська інвесткомпанія «Фрідома» зараз володіє близько 90% казахстанського брокера. У рамках реструктуризації активи групи в Казахстані стануть прямо належати Freedom Holding. Перехід прав власності планується завершити до кінця вересня.

Контекст

Як пише «Интерфакс», російські активи групи структуровані настпуним чином: Freedom Holding Corp. володіє 100% часткою ТОВ ІК «Фрідом фінанс», а тому належить банк «Фрідом фінанс». До ради директорів ТОВ крім Турлова входять Максим Повалішин та Ігор Клюшнєв. У квітні Турлов, нині — громадянин Росії та островів Сент-Кітс та Невіс, подав клопотання про набуття громадянства Казахстану. Від громадянства РФ, Сент-Кітса та Невіса він відмовиться, йдеться у звіті.

У звіті Freedom Holding також повідомляється, що компанія виділила $3 млн на гуманітарну допомогу у звʼязку з війною в Україні, а особисто Турлов — $2,5 млн.

Станом на 31 березня у російських підрозділах групи працювало понад 1717 осіб в 43 офісах, зазначено у звіті. Станом на початок лютого 2022 року «Фрідом фінанс» займав девʼяте місце у списку найбільших операторів Московської біржі з оборотом 255 млрд рублів та 137 500 клієнтів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні