Категорія
Новини
Дата

Freedom Holding йде з Росії. Активи компанії викупить бізнесмен Тимур Турлов

Американський Freedom Holding вирішив вивести російські активи зі структури групи. Їх викупить основний власник холдингу Тимур Турлов. Про це йдеться у звіті Freedom Holding.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До угоди з Турловим увійдуть російські «дочки» групи, включаючи брокерський бізнес та банк «Фрідом фінанс».
  • Після зміни власника російські активи групи змінять назви та проведуть ребрендинг. Новий власник протягом року-півтора має намір перепродати російський бізнес або менеджменту, або іншому «прийнятному» покупцю.
  • Російська інвесткомпанія «Фрідома» зараз володіє близько 90% казахстанського брокера. У рамках реструктуризації активи групи в Казахстані стануть прямо належати Freedom Holding. Перехід прав власності планується завершити до кінця вересня.

Контекст

Як пише «Интерфакс», російські активи групи структуровані настпуним чином: Freedom Holding Corp. володіє 100% часткою ТОВ ІК «Фрідом фінанс», а тому належить банк «Фрідом фінанс». До ради директорів ТОВ крім Турлова входять Максим Повалішин та Ігор Клюшнєв. У квітні Турлов, нині — громадянин Росії та островів Сент-Кітс та Невіс, подав клопотання про набуття громадянства Казахстану. Від громадянства РФ, Сент-Кітса та Невіса він відмовиться, йдеться у звіті.

У звіті Freedom Holding також повідомляється, що компанія виділила $3 млн на гуманітарну допомогу у звʼязку з війною в Україні, а особисто Турлов — $2,5 млн.

Станом на 31 березня у російських підрозділах групи працювало понад 1717 осіб в 43 офісах, зазначено у звіті. Станом на початок лютого 2022 року «Фрідом фінанс» займав девʼяте місце у списку найбільших операторів Московської біржі з оборотом 255 млрд рублів та 137 500 клієнтів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні