Категорія
Новини
Дата

Голосіївська прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти бізнесмена Олександра Соколовського

1 хв читання

Власник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський /з особистого архіву

Власник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський Фото з особистого архіву

Голосіївська окружна прокуратура закрила кримінальне провадження проти власника «Текстиль-Контакту» Олександра Соколовського «за відсутністю складу злочину». Про це 20 вересня повідомив сам бізнесмен на своїй Facebook-сторінці.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти 

  • Кримінальне провадження закрито, а отримані підозри, вимагання грошових застав і арешт майна визнані незаконними, зазначив Олександр Соколовський
  • За словами бізнесмена, у відстоюванні своєї позиції, йому допомогли Рада з питань підтримки підприємництва при Президентові України (РППП) і Офіс Генерального прокурора.
  • «Отримавши від мене офіційне звернення, РППП миттєво підключилась до вивчення наданих матеріалів і зробила все можливе для оперативного вирішення проблеми», – зазначає Соколовський. 
  • Офіс Генпрокурора невідкладно організував перевірку звернення, а прокуратура Києва передала справу в Шевченківську окружну прокуратуру, де, після слідчих дій справу було закрито, додає він. 
  • «Однак ця історія буде повністю завершена лише тоді, коли буде надана відповідна оцінка діям процесуального керівника — прокурора Голосіївської прокуратури Олександра Шаповалова», – зазначив Соколовський. 

Контекст

Олександр Соколовський є співвласником однієї з найбільших текстильних компаній України «Текстиль-Контакт». До групи входять девʼять підприємств у семи регіонах України. 

5 вересня заявив у Facebook про тиск із боку Голосіївської прокуратури м. Києва. «Історія виходить цікава – з обшуками, підозрами, вигаданими збитками державі на 46 млн грн та підняттям градуса залякування у вигляді запобіжних заходів моєму директору та партнеру на таку ж суму», – написав Соколовський

Причина порушення справи – кілька тисяч метрів закинутих будівель колишнього піонертабору на околицях Києва з боку Бортничів на території 10 га, уточнив він. 

«Кримінальне провадження триває більше року, і за цей час слідство проводило обшуки, допити, огляди та інші слідчі дії, спрямовані не на обʼєктивне розслідування, а на тиск на підприємство та його власників, йшлося в заяві «Маніфест 42». Детальніше про цю справу Forbes Ukraine писав тут

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд