Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Проблеми з правоохоронними органами для бізнесу повернулися». Засновник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський – про атаки на бізнес, пошиття форми для польських солдатів НАТО і конкуренцію з турецькими виробниками

4 хв читання

Власник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський /з особистого архіву

Власник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський Фото з особистого архіву

З часів кейсу Ігоря Мазепи тиск із боку правоохоронців на український бізнес тільки посилився, каже власник групи компаній «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський, співзасновник руху «Маніфест 42». Чому на українських підприємців знову тисне держава?

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Олександр Соколовський, 59, є співвласником однієї з найбільших текстильних компаній України «Текстиль-Контакт». До групи входять девʼять підприємств у семи регіонах України. 

«Текстиль-Контакт» орієнтована на роботу під замовлення та на оптовий продаж, реалізує свою продукцію у чотирьох гіпермаркетах «Тканини» та шоурумі в Києві. У 2023 році виторг групи компаній «Текстиль-Контакт» зріс на 37%, до 2,6 млрд грн, свідчать дані YouControl. 

Водночас Соколовський є співзасновником Ukrainian Fashion Week та Президентом всеукраїнського обʼєднання роботодавців легкої промисловості. На початку 2024 року до його регалій додалася ще одна – разом з іншими підприємцями він заснував громадських рух «Маніфест 42», щоб захистити український бізнес від свавілля силовиків, чиновників і суддів. 

Чи вдалося змінити ставлення держави до бізнесу? Про це Олександр Соколовський розповів у проєкті «Forbes Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд