Категорія
Новини
Дата

Тиск на бізнес. Засновник ГК «Текстиль-Контакт» Соколовський заявив про замовну інформаційну атаку

Засновник групи компаній «Текстиль-Контакт» Олександр Соколовський заявив про тиск силових структур через замовну медіаатаку. Підприємства «кошмарять» під приводом пошуку міфічного «російського сліду», розповів бізнесмен на своїй сторінці у Facebook.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Соколовського, індустрія чорного піару йде поруч з «правонападниками», що без підстав атакують працюючий бізнес.
  • Підприємства «кошмарять» завдяки пошуку міфічного «російського сліду», зазначив бізнесмен. Він розповів, що силовики вишукують разові випадки серед підприємців, у кого якісь співзасновники мали російські паспорти, або «шиють» звинувачення в торгівлі з РФ після повномасштабного вторгнення.
  • «Бо коли хочуть «маски-шоу» з обшуком «по бєспрєделу», треба всього лише зробити артпідготовку в інтернеті. Після такого мало хто наважиться захищати бізнесмена. Бо недоброчесні силовики дуже бояться розголосу. Чому? Це продемонстрував «кейс Мазепи», після якого всім іншим підприємцям пощастило мати три місяці мораторію на «маски-шоу». Але системно проблема ʼмаски-шоуʼ не вирішена. І скоро може повернутися», – наголосив Соколовський.
  • За його словами, хтось націлився атакувати його підприємство. Про це свідчать матеріали на інтернет-ресурсах та тг-каналах «з упором на російський слід»: «контрабандне постачання матеріалів з Росії; можливі зв’язки з керівництвом «ДНР»; виробництво тканин на комбінаті в Донецьку; неякісний одяг для військових; неякісна продукція для УЗ; завищення цін, зрив поставок для ВСУ тощо»
  • Соколовський наголосив, що це вже далеко не перший подібний «наїзд» на нього і групу компаній. 
  • «На жаль, це формує ризики для нашого колективу ТК-Груп, де зараз вже більше 1500 співробітників та 12 фабрик по Україні. І нікого з перевертнів у погонах не цікавить, що тільки за минулий рік ми сплатили 450 млн грн податків в держбюджет, отримали нагороду від Прозорро за боротьбу за чесні тендери та єдині правила гри», – зазначив Соколовський.

ГК «Текстиль-Контакт»

Група компаній «Текстиль-Контакт» заснована у 1995 році. Основний напрям діяльності – виробництво та оптово-роздрібний продаж тканин і фурнітури, домашньої білизни, спецодягу та військової форми. Компанія керує мережею оптово-роздрібних гіпермаркетів тканин, мережею магазинів фурнітури та виробів домашнього текстилю. За даними компанії, «Текстиль-Контакт» має 100 000 постійних клієнтів, асортимент продукції – 30 000 видів тканин. На підприємствах групи компанії працюють 800 співробітників.

Дохід ТОВ «Текстиль-Контакт» у 2022 році сягнув 638 млн грн проти 622 млн грн у 2021-му. У 2023 році дохід перевищив 792 млн грн, свідчать дані Youcontrol.

Контекст

23 січня за підсумками засідання РНБО Зеленський анонсував мораторій на «маски-шоу», створення Ради з підтримки підприємництва і зміни до закону про БЕБ для «обмеження тиску на легальний бізнес». 

Що стосується тримісячної перерви від перевірок, то РНБО рекомендувало Офісу генпрокурора, ДБР, Нацполіції, БЕБ, СБУ утриматися від перевірок компаній, якщо це може зашкодити їхній підприємницькій діяльності. Про деталі суспільного договору між бізнесом і владою читайте в матеріалі Forbes.

Напередодні бізнес-спільнота CEO Club заявила про обшуки БЕБ та інформаційну кампанію з метою дискредитації спільноти. Раніше обʼєднання повідомляло про посилення тиску на бізнес з боку силовиків. 

CEO Club повідомляє, що 26 квітня, через декілька днів після закінчення мораторію на перевірки бізнесу правоохоронними органами, до приміщення бізнес-спільноти пришли детективи БЕБ та працівники нацполіції з постановою на обшук. 

У цій ухвалі було вказано організацію, яка володіє всім бізнес-центром, в якому спільнота орендує приміщення. При цьому правоохоронці вимагали здійснити обшук саме приміщення CEO Club.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні