Категорія
Новини
Дата

Гральний бізнес за перше півріччя сплатив 8,4 млрд грн податків. Це майже втричі більше, ніж торік

1 хв читання

За перше півріччя гральний бізнес сплатив до бюджету податками 8,4 млрд грн, що майже в три рази більше, ніж за аналогічний період 2023 року, повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • При цьому податок на прибуток збільшився у 7,3 раза до попереднього року, а ПДФО на 26,1%.
  • У червні галузь сплатила податків у 1,9 раза більше, ніж у червні минулого року.

Контекст

Гральна індустрія отримала легальний статус в Україні в 2020 році. Тоді ж було створено Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, яка видає ліцензії компаніям, що хочуть займатися гральним бізнесом. Щорічно вони мають сплачувати ліцензійні платежі. Наприклад, один рік ліцензії на інтернет-казино коштує 23,4 млн грн, на букмекерську діяльність в інтернеті – 108 млн грн, онлайн-покер – 6 млн грн.

За 2023 рік гральний бізнес сплатив 10,4 млрд грн податків. Це в 51 раз більше, ніж у довоєнному 2021-му. Порівняно з 2022-м, надходження податків від грального бізнесу зросли в 14 разів, повідомив заступник керівника комітету Ради з питань податкової та митної політики, народний депутат Ярослав Железняк.

Доходи лідерів грального бізнесу в Україні за 2023 рік зросли в 28 разів, до 54,9 млрд грн, порівняно з 1,9 млрд грн у 2022-му, повідомив сервіс Опендатабот. Лідером стала компанія «Спейсікс» (бренд Cosmolot), а найбільший приріст заробітків у «Фавбет» (бренд Favbet). 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд