Категорія
Новини
Дата

H&M виставила на продаж свої активи в Росії

1 хв читання

Мережа магазинів одягу H&M виставила свої активи в Росії на продаж, пише «Комерсант». Потенційними покупцями називають найбільші російські fashion-ретейлери — Melon Fashion Group та групу «Спортмайстер».

Ключові факти

  • На продаж виставлені права довгострокової оренди на близько 170 магазинів у 65 містах РФ, розподільний центр площею 57 700 кв. м, а також товарні запаси загальною вартістю $210 млн.
  • За даними джерел видання, пропозиції про купівлю російського бізнесу H&M, швидше за все, отримали Melon Fashion Group (840 магазинів під брендами Zarina, Befree, Love Republic і Sela) та група «Спортмайстер» (600 точок). 
  • H&M навряд чи вдасться знайти одного покупця на всі свої активи, особливо з урахуванням відмови компанії від постачання своєї продукції РФ, зазначають співрозмовники видання. Вони припускають, що ритейлер розпродаватиме запаси товарів, що залишилися, і поступово пакетами продаватиме права оренди.

Контекст

Група H&M (Monki, Weekday, Cos, Other Stories і Cheap Monday) працювала у РФ з 2009 року. На частку російського бізнесу минулого фінансового року припало близько 4% від продажів ритейлера. H&M зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. За даними компанії, через припинення продажів у РФ, Білорусі та Україні загалом дохід ритейлера впав на 5% порівняно з тим самим періодом минулого року.

18 липня компанія оголосила про вихід з російського ринку. У серпні H&M збирається тимчасово відкрити деякі магазини, щоб продати залишки товарів.

Близько 40 міжнародних компаній уже закрили бізнес у РФ, 700 тимчасово припинили діяльність. Компанії, які вийшли з російського ринку, мали річний дохід у розмірі $58,4 млрд і $33,1 млрд капіталу, свідчать дані KSE Institute.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні