Категорія
Новини
Дата

H&M виставила на продаж свої активи в Росії

Мережа магазинів одягу H&M виставила свої активи в Росії на продаж, пише «Комерсант». Потенційними покупцями називають найбільші російські fashion-ретейлери — Melon Fashion Group та групу «Спортмайстер».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На продаж виставлені права довгострокової оренди на близько 170 магазинів у 65 містах РФ, розподільний центр площею 57 700 кв. м, а також товарні запаси загальною вартістю $210 млн.
  • За даними джерел видання, пропозиції про купівлю російського бізнесу H&M, швидше за все, отримали Melon Fashion Group (840 магазинів під брендами Zarina, Befree, Love Republic і Sela) та група «Спортмайстер» (600 точок). 
  • H&M навряд чи вдасться знайти одного покупця на всі свої активи, особливо з урахуванням відмови компанії від постачання своєї продукції РФ, зазначають співрозмовники видання. Вони припускають, що ритейлер розпродаватиме запаси товарів, що залишилися, і поступово пакетами продаватиме права оренди.

Контекст

Група H&M (Monki, Weekday, Cos, Other Stories і Cheap Monday) працювала у РФ з 2009 року. На частку російського бізнесу минулого фінансового року припало близько 4% від продажів ритейлера. H&M зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. За даними компанії, через припинення продажів у РФ, Білорусі та Україні загалом дохід ритейлера впав на 5% порівняно з тим самим періодом минулого року.

18 липня компанія оголосила про вихід з російського ринку. У серпні H&M збирається тимчасово відкрити деякі магазини, щоб продати залишки товарів.

Близько 40 міжнародних компаній уже закрили бізнес у РФ, 700 тимчасово припинили діяльність. Компанії, які вийшли з російського ринку, мали річний дохід у розмірі $58,4 млрд і $33,1 млрд капіталу, свідчать дані KSE Institute.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні