Категорія
Новини
Дата

Індія відновила прийом нафти з танкерів підсанкційного «Совкомфлоту» – Bloomberg

Індія відновила закупівлю російської нафти, яку перевозять судна підсанкційної компанії «Совкомфлот». Танкер «Владимир Тихонов» у четвер вивантажив близько 1 млн барелів у порту біля заводу найбільшої нафтопереробної компанії країни Indian Oil, пише Bloomberg.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Танкер «Владимир Тихонов» став першим судном із сирою нафтою, що розвантажився в Індії після того, як у березні місцеві НПЗ перестали приймати судна компанії. 
  • Щонайменше пʼять суден «Совкомфлота», які перебувають у дорозі, з сортом Urals вказують Індію як пункт призначення, а танкер «Суворовський проспект» стоїть на якорі біля західного узбережжя країни. 
  • Щоденний імпорт нафти з Росії в Індію у квітні зріс більш як до 1,9 млн барелів, що є найвищим показником з липня, за даними аналітичної компанії Kpler. Поставки нафти сортів Urals і Sokol різко зросли в порівнянні з попереднім місяцем. 

Контекст

У лютому США внесли російського перевізника «Совкомфлот» до списку санкцій у межах боротьби з порушенням цінової стелі, встановленої західними країнами на рівні $60 за барель. Тоді індійські НПЗ відмовилися приймати російську нафту.

Призначену Індії нафту частково було перенаправлено в Китай. Крім того, почали швидко зʼявлятися фірми-одноденки, які взяли на себе доставку російської нафти. 

Індійські нафтопереробники стали спокійніше ставитися до закупівель російської нафти, навіть з танкерів «Совкомфлота», після того, як на початку квітня Делі відвідали американські чиновники і дали зрозуміти, що не наполягатимуть на припиненні її закупівель. США зацікавлені в збереженні стабільності на ринку енергоносіїв та недопущенні перебоїв, намагаючись насамперед обмежити доходи Росії від продажу нафти. А вони з початку року зростають унаслідок як підйому світових цін на нафту, так і дедалі успішніших дій Росії з обходження санкцій, зазначає Bloomberg. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні