Категорія
Новини
Дата

Індія відновила прийом нафти з танкерів підсанкційного «Совкомфлоту» – Bloomberg

1 хв читання

Індія відновила закупівлю російської нафти, яку перевозять судна підсанкційної компанії «Совкомфлот». Танкер «Владимир Тихонов» у четвер вивантажив близько 1 млн барелів у порту біля заводу найбільшої нафтопереробної компанії країни Indian Oil, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Танкер «Владимир Тихонов» став першим судном із сирою нафтою, що розвантажився в Індії після того, як у березні місцеві НПЗ перестали приймати судна компанії. 
  • Щонайменше пʼять суден «Совкомфлота», які перебувають у дорозі, з сортом Urals вказують Індію як пункт призначення, а танкер «Суворовський проспект» стоїть на якорі біля західного узбережжя країни. 
  • Щоденний імпорт нафти з Росії в Індію у квітні зріс більш як до 1,9 млн барелів, що є найвищим показником з липня, за даними аналітичної компанії Kpler. Поставки нафти сортів Urals і Sokol різко зросли в порівнянні з попереднім місяцем. 

Контекст

У лютому США внесли російського перевізника «Совкомфлот» до списку санкцій у межах боротьби з порушенням цінової стелі, встановленої західними країнами на рівні $60 за барель. Тоді індійські НПЗ відмовилися приймати російську нафту.

Призначену Індії нафту частково було перенаправлено в Китай. Крім того, почали швидко зʼявлятися фірми-одноденки, які взяли на себе доставку російської нафти. 

Індійські нафтопереробники стали спокійніше ставитися до закупівель російської нафти, навіть з танкерів «Совкомфлота», після того, як на початку квітня Делі відвідали американські чиновники і дали зрозуміти, що не наполягатимуть на припиненні її закупівель. США зацікавлені в збереженні стабільності на ринку енергоносіїв та недопущенні перебоїв, намагаючись насамперед обмежити доходи Росії від продажу нафти. А вони з початку року зростають унаслідок як підйому світових цін на нафту, так і дедалі успішніших дій Росії з обходження санкцій, зазначає Bloomberg. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні