Категорія
Новини
Дата

Кабмін звільнив Юрія Вітренка з посади голови «Нафтогазу»

Кабінет міністрів своїм рішенням від 1 листопада задовольнив заяву голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка про звільнення, йдеться у повідомленні пресслужби «Нафтогазу».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вітренко продовжить обіймати посаду очільника «Нафтогазу» до 3 листопада включно.
  • «Більш детальна комунікація з цього питання буде здійснена в останній день роботи Юрія Вітренка на посаді голови правління «Нафтогазу», – зазначили в компанії.

Контекст

Раніше сьогодні стало відомо, що очільник «Нафтогазу» Юрій Вітренко йде у відставку. Про це Forbes повідомили два співрозмовники у «Нафтогазі» та уряді.

30 серпня Forbes писав, що кадрові зміни у «Нафтогазі», ймовірно, відбудуться на початку жовтня. Замість Вітренка «Нафтогаз» може очолити заступник голови ОП Ростислав Шурма або очільник Мінрегіону Олексій Чернишов. «Шурма сам відмовився від посади, Чернишов поки що залишається одним із претендентів», – казав у середині вересня співрозмовник в Офісі президента.

Юрій Вітренко у квітні 2021 року очолив «Нафтогаз» замість Андрія Коболєва. Посаду йому запропонували президент Володимир Зеленський та премʼєр Денис Шмигаль, розповідав Вітренко в інтерв’ю «Інтерфакс Україна».

З часом відносини Вітренка із Зеленським та Шмигалем погіршилися, розповів на умовах анонімності один із топменеджерів великої держкомпанії. «Вітренко прямолінійний та навчився казати «ні», – говорить він.

Вітренко, наприклад, звинуватив уряд у провалі реструктуризації компанією єврооблігацій. 21 липня Кабінет Міністрів визнав незадовільною роботу правління «Нафтогазу» через те, що компанія не змогла домовитися з кредиторами. Також він публічно критикував завдання Кабміну накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубометрів газу. Щоб виконати це завдання, «Нафтогаз» мав імпортувати майже 6 млрд кубометрів газу за $8 млрд, яких у держкомпанії немає. Він наголошував, що для проходження зими вистачить 15 млрд кубометрів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні