Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко йде у відставку /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Голова «Нафтогазу» Вітренко йде у відставку – співрозмовники Forbes у держкомпанії та уряді

Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко йде у відставку Фото Getty Images

Очільник державної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко йде у відставку. Про це Forbes повідомили два співрозмовники у «Нафтогазі» та уряді.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Так, Вітренко йде у відставку», – каже співрозмовник Forbes у керівництві «Нафтогазу».
  • «Такі розмови ходять», – каже співрозмовник Forbes в уряді.
  • Місце Вітренка може зайняти чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, пише ЕП.

Контекст

30 серпня Forbes писав, що кадрові зміни у «Нафтогазі», ймовірно, відбудуться на початку жовтня. Замість Вітренка «Нафтогаз» може очолити заступник голови ОП Ростислав Шурма або очільник Мінрегіону Олексій Чернишов. «Шурма сам відмовився від посади, Чернишов поки що залишається одним із претендентів», – казав у середині вересня співрозмовник в Офісі президента.

Юрій Вітренко у квітні 2021 року очолив «Нафтогаз» замість Андрія Коболєва. Посаду йому запропонували президент Володимир Зеленський та премʼєр Денис Шмигаль, розповідав Вітренко в інтерв’ю «Інтерфакс Україна».

З часом відносини Вітренка із Зеленським та Шмигалем погіршилися, розповів на умовах анонімності один із топменеджерів великої держкомпанії. «Вітренко прямолінійний та навчився казати «ні», – говорить він.

Вітренко, наприклад, звинуватив уряд у провалі реструктуризації компанією єврооблігацій. 21 липня Кабінет Міністрів визнав незадовільною роботу правління «Нафтогазу» через те, що компанія не змогла домовитися з кредиторами. Також він публічно критикував завдання Кабміну накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубометрів газу. Щоб виконати це завдання, «Нафтогаз» мав імпортувати майже 6 млрд кубометрів газу за $8 млрд, яких у держкомпанії немає. Він наголошував, що для проходження зими вистачить 15 млрд кубометрів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні