Категорія
Новини
Дата

Канада видасть Україні пільговий кредит розміром $150 млн

Україна отримає від Канади пільговий кредит розміром 200 млн канадських доларів (близько $150 млн) через Міжнародний валютний фонд, щоб допомогти задовольнити її нагальні потреби в ліквідності. Про це під час пресконференції за підсумками участі у саміті G7 заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Канада також інвестує понад 150 млн канадських доларів (близько $115 млн) у кілька проєктів з підтримки миру й безпеки, а також надання гуманітарної допомоги в Україні.
  • Сюди входить 75 млн канадських доларів гуманітарної допомоги для українців – це продукти харчування, екстрені готівкові виплати, кошти на захист, житло та медичні послуги.
  • Допомога також включає 52 млн канадських доларів на сільськогосподарські рішення, у тому числі установки для зберігання зерна, щоб покращити продовольчу безпеку, 15 млн канадських доларів на підтримку робіт із розмінування і 9,7 млн канадських доларів на встановлення відповідальності за порушення прав людини.

Контекст

28 червня у Баварських Альпах завершилася зустріч лідерів країн G7. Лідери G7 пообіцяли «фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку» Україні «стільки, скільки потрібно».

Перед самітом чотири учасниці G7 оголосили, що можуть заборонити імпорт російського золота. Мета – посилити санкційний тиск на Москву та позбавити її грошей для фінансування вторгнення в Україну, пише Reuters. Піти на цей крок погодилися Велика Британія, США, Японія та Канада. Очікувалося, що на саміті до них приєднаються Німеччина, Італія та Франція.

Проте вже вранці в понеділок канцлер ФРН Шольц в інтервʼю телеканалу ZDF уникнув прямої відповіді на запитання, чи підтримує Берлін таке ембарго, повідомила Deutsche Welle. В опублікованому сьогодні комюніке країни G7 повідомили лише, що координуватимуть дії, щоб зменшити доходи Росії, зокрема, від продажу золота.

Лідери G7 розглянули «доцільність запровадження тимчасового обмеження цін на імпорт російських енергоносіїв». До цього США запропонували встановити ліміт цін на російську нафту, а офіційний представник G7 заявив, що лідери «сімки» погодилися з тим, що це хороша ідея.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні