Категорія
Новини
Дата

«Київміськбуд» може відновити будівництво з третього кварталу 2024 року

житло, «Київміськбуд», будівництво /kmb.ua

Для повноцінного запуску будівництва на всіх об’єктах «Київміськбуду» потрібно біля 2 млрд грн на рік Фото kmb.ua

З третього кварталу 2024 року можливе поетапне розморожування проєктів «Київміськбуду», пише «Інтерфакс-Україна». Компанія шукає кошти для відновлення будівництва. Для повноцінного запуску на всіх об’єктах потрібно приблизно 2 млрд грн на рік.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очільник «Київміськбуду» Василь Олійник оглянув усі будівельні майданчики компанії – це 25 адрес (понад 120 будинків). «Були проведені фізичні обміри всіх обсягів робіт, що дає можливість планування», – сказав Олійник.
  • Пріоритетом для забудовника є пошук джерел фінансування. Залежно від того, коли і у якому обсязі компанія матиме кошти для продовження будівництва, буде сформовано план і терміни добудови об’єктів, сказав Олійник.
  • «Київміськбуд» розглядає кілька варіантів джерел фінансування. Співпраця з комунальним підприємством «Житло-інвест», яке може придбати певну кількість квартир під програму «Оренда з викупом». Це може дати прибуток у 500 млн грн. Також місту запропоновано викуп готових дитсадків, які перебувають на балансі «Київміськбуду». Це допоможе залучити ще 200–300 млн грн на добудову об’єктів. 
  • «Але залученої суми – 700–800 млн грн – вистачить лише для перезапуску декількох майданчиків», – каже Олійник. Для повноцінного запуску будівництва на всіх об’єктах потрібно біля 2 млрд грн на рік, тобто близько 4 млрд грн на 2024–2025 роки. 
  • Також «Київміськбуд» веде перемовини з банками щодо кредитування під державні гарантії й заставне майно та шукає інші шляхи залучення фінансування. Ключовим може стати збільшення статутного капіталу компанії, каже Олійник, це стало б реальною допомогою зараз.
  • По мірі фінансових можливостей всі об’єкти поступово мають бути добудовані і введені в експлуатацію, заявляє компанія. «Ми визначаємо черговість, розбиваємо вихід на об’єкти на етапи – пʼять об’єктів, далі ще пʼять об’єктів і так далі», – заявив Олійник. 

Контекст

Через війну компанія «Київміськбуд» зупиняла будівництво і повноцінно його не відновила

Роботи на окремих об’єктах проводили до кінця 2023 року (ЖК «Урлівський-1» та «Урлівський-2», ЖК «Абрикосовий», ЖК Mirax, ЖК Twin House), повідомили в пресслужбі компанії. 

У лютому 2024 року наглядова рада ПрАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» призначила на посаду голови правління – президента компанії Василя Олійника. 

Своїм першочерговим завданням він бачить розробку спільно з Наглядовою радою плану відновлення роботи компанії і перезапуск будівництва об’єктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні