житло будівництво Київміськбуд /kmb.ua
Категорія
Гроші
Дата

Київміськ(недо)буд. Чи повторить найбільший забудовник столиці долю «Аркади» та «Укрбуду»? Forbes запитав девелоперів, як його врятувати

На завершення очікують 22 житлових комплексів компанії «Київміськбуд» Фото kmb.ua

Новий очільник «Київміськбуду» Василь Олійник має у квітні-травні надати інвесторам графіки відновлення будівництва житлових комплексів. Основна проблема компанії – нестача коштів. Для відновлення будівництва їй потрібно до $272,5 млн. Де взяти гроші й чи готові інші девелопери долучитися до завершення проєктів конкурента?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головний столичний забудовник «Київміськбуд» (КМБ) завершив 2023 рік зі збитком 111,6 млн грн, тоді як його чистий дохід становив 2 млрд грн.

Ця відносно невелика сума не повністю характеризує реальні фінансові потреби компанії. Для добудови 20 житлових комплексів КМБ потрібно 17,7 млрд грн, заявляли у пресслужбі компанії у середині 2023 року. 

Зараз у КМБ спираються на менші цифри, за результатами аудиту, проведеного у 2023 році. Залежно від тривалості воєнних дій компанія потребуватиме різні суми дофінансуванння для відновлення будівництва. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні