Тейлор Свіфт /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Кількість прослуховувань на стрімінгових сервісах у світі вперше перевищила 4 трлн

Тейлор Свіфт Фото Getty Images

За підсумками 2023 року кількість прослуховувань музичних творів на стрімінгових сервісах у світі зросла на 22,3%, вперше перевищивши 4 трлн. Про це свідчать дані дослідницької компанії Luminate, пише Music Business Worldwide.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загальна кількість прослуховувань з урахуванням відеокліпів зросла на 33,7% – до 7,1 трлн.
  • Минулого року ринок музичного стрімінгу США зріс на 14,6%, до 1,5 трлн прослуховувань, з урахуванням аудіо та відео.
  • Найпопулярніша виконавиця у США – Тейлор Свіфт. 1,8% усіх пісень, прослуханих американцями торік, належать саме їй. 
  • Найбільш популярний жанр – хіп-хоп із часткою ринку 25,5%.
  • Найбільше на американському музичному ринку зросло прослуховування жанрів кантрі (+23,7%), латина (+24,1%) та поп-музика інших країн. Прослуховування в останній категорії, до якої входять японська, корейська та африканська поп-музика, збільшилися на 26,2%.

Контекст

На початку грудня стрімінги Spotify, YouTube Music та Apple Music випустили рейтинги найпопулярніших пісень року на території України. Їхня спільна риса – переважно вони складаються з треків локальних артистів. Наприклад, у першій десятці Apple Music – вісім україномовних пісень та два міжнародних хіти: трек Flowers Майлі Сайрус і Unholy Сема Сміта та Кім Петрас. 

До повномасштабного вторгнення панували інші тенденції. У 2021-му у першу десятку рейтингу Apple Music увійшло вісім пісень російських виконавців. Вони не зникли з топ-100 Apple Music і в 2023-му: цьогоріч до нього потрапили 18 російськомовних треків. Більше про це читайте у матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні