Категорія
Новини
Дата

Консорціум інвестфондів купив виробника медтоварів Medline за $34 млрд. Наразі це найдорожча угода року

Одного з найбільших виробників медичних товарів у США Medline купує консорціум інвестфондів за $34 млрд. Це стало найбільшим придбанням у цьому році, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Також угода з ​​Medline є однією з найдорожчих за участю приватного капіталу з 2007 року. Тоді група інвесторів купила американську енергетичну групу TXU Corporation за $44 млрд.
  • Більшу частину інвестицій в Medline здійснили три приватні інвестиційні компанії – Blackstone, Carlyle і Hellman&Friedman. Також у рамках угоди в Medline інвестує Сінгапурська інвестиційна корпорація (GIC).
  • Очікується, що угоду буде закрито в другій половині цього року, пише Reuters.
  • При цьому сімʼя засновників Medline на чолі з гендиректором Чарльзом Міллсом залишиться найбільшим акціонером компанії. Також не планується зміна керівництва.
  • Компанія заявила, що використовує нові інвестиції для прискорення міжнародної експансії і зміцнення свого глобального ланцюжка поставок, пише ABCNews.

Довідка

Medline засновано в 1966 році Джеймсом і Джоном Міллсами. Нині сімейним підприємством керує син Джеймса Міллса Чарлі, який займає пост гендиректора компанії з 1997 року. Компанія Medline є одним з найбільших приватних виробників і дистрибʼюторів медичного приладдя, таких як хірургічне обладнання, рукавички і лабораторні пристрої, що використовуються в лікарнях у всьому світі. За даними компанії, 2020 року виручка Medline склала $17,5 млрд.

Контекст

Подібні придбання були популярні до фінансової кризи 2008 року, оскільки дозволяли групам прямих інвестицій брати участь у більш великих угодах. Останнім часом такі угоди знову набирають популярність, відзначає Financial Times.

Загалом, продаж Medline може стати ознакою того, що приватні інвестиційні компанії повернулися до великих придбань, пише MarketWatch. За даними постачальника даних Preqin, зараз компанії мають понад $1,6 трлн невитрачених коштів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні