Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС перейдуть на єдиний зарядний порт USB Type-C до кінця 2024 року

До кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та фотоапарати, що продаються в ЄС, повинні бути оснащені зарядним портом USB Type-C. З весни 2026 року зобовʼязання поширюватимуться на ноутбуки. Відповідний закон Європарламент ухвалив на засіданні 4 жовтня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Згідно з новими правилами, споживачам більше не знадобиться інший зарядний пристрій щоразу, коли вони купують новий гаджет.
  • Незалежно від виробника, всі нові мобільні телефони, планшети, цифрові камери, навушники тощо, які заряджаються через дротовий кабель, який працює з потужністю до 100 Вт, мають бути оснащені портом USB Type-C.
  • Усі пристрої, які підтримують швидку зарядку, тепер матимуть однакову швидкість заряджання, що дозволить користувачам заряджати свої пристрої з однаковою швидкістю за допомогою будь-якого сумісного зарядного пристрою.
  • Директиву має затвердити Єврорада, щоб її можна було опублікувати в Офіційному журналі ЄС. Закон набуде чинності через 20 днів після публікації. 

Контекст

Крім полегшення життя споживачам, у ЄС прагнуть зробити продукти більш екологічними та зменшити кількість електронних відходів. Також нові зобов’язання призведуть до більшого повторного використання зарядних пристроїв і допоможуть заощадити до €250 млн на рік, які витрачаються для їх купівлі.

За попередніми даними, утилізовані й невикористані зарядки становлять майже 11 000 т електронних відходів на рік.

Американська Apple залишається єдиним великим виробником, який використовує власний порт для зарядки Lightning, тому нове законодавство ЄС щодо USB Type-C в першу чергу націлене на «яблучні» моделі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні