Категорія
Новини
Дата

McDonaldʼs в Україні замінить пластикові прибори деревʼяними

У березні McDonaldʼs в Україні розпочав одразу кілька екологічних ініціатив. Компанія відмовляється від пластикових столових приборів та поступово замінює їх на прибори з деревини. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У якості екологічної сировини McDonaldʼs обрав березу, яка не має вираженого смаку деревини. Втілення цієї ініціативи дасть змогу зменшити використання пластику на 40 т щорічно, зазначила компанія. 
  • Крім того, McDonaldʼs в Україні частково відмовляється від використання пластикових кришок для стаканів, аби зменшити використання пластику ще на 8,5 т на рік. Всі напої в стаканах, які продаються для споживання всередині закладу, окрім чаю та гарячих напоїв у складі Хеппі Міл, подаються без кришок. Водночас всі курʼєрські замовлення та на виніс, як і раніше, подаються в закритих стаканах. За потреби клієнти можуть попросити кришку в працівників закладу. 
  • Ще одна ініціатива, яку McDonaldʼs в Україні запровадив у ресторанах – відмова від використання гумових рукавичок у виробничій зоні, які були запроваджені на вимогу уряду під час пандемії COVID-19. Наразі, коли карантинні вимоги скасовано, компанія може зменшити використання гуми в середньому на 70 т щорічно, йдеться у повідомленні.  
  • Також McDonaldʼs планує позбутися паперових вкладишів для таць. Це дасть змогу зберегти 100 т паперу на рік, заявила компанія. 
McDonaldʼs в Україні замінить пластикові прибори деревʼяними /Фото 1

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу понад 60% ресторанів у центрі та на заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України. Загальна площа таких закладів становила більш ніж 1500 кв. м. 

Станом на березень 2024 року мережа McDonald’s в Україні налічує понад 100 ресторанів у 24 містах. 

За 2023 рік виторг мережі ресторанів McDonaldʼs в Україні зріс на 296,8%, до 12,9 млрд грн, свідчать дані YouControl. Прибуток компанії сягнув 1,2 млрд грн, тоді як 2022 рік компанія закінчила зі збитком 2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні