Категорія
Новини
Дата

У ресторанах McDonaldʼs по всьому світі стався системний збій

У ресторанах McDonaldʼs 15 березня у різних країнах світу стався системний збій. Зокрема, японський підрозділ компанії був змушений призупинити роботу великої кількості точок, передає Associated Press.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Корпорація McDonaldʼs заявила, що проблеми не були повʼязані з кібератакою. «Ми знаємо про технологічний збій, який вплинув на наші ресторани. Зараз питання вирішується», – йдеться у коментарі. 
  • Співробітник одного з ресторанів Мілану зазначив, що система закладу не функціонувала кілька годин, а її роботу допоміг відновити технічний фахівець.
  • Сайт Downdetector зафіксував різке зростання кількості проблем із додатком McDonaldʼs.

Контекст

У грудні минулого року McDonald’s оголосив про співпрацю з Google, щоб покращити роботу своїх закладів за допомогою хмарних технологій та штучного інтелекту.

Передбачається, що у 2024 році тисячі ресторанів McDonald’s по всьому світу отримають оновлене обладнання та програмне забезпечення. 

У межах цього партнерства компанія планує значні вдосконалення – від популярного мобільного застосунку до тисяч кіосків самообслуговування в ресторанах по всьому світу. McDonald’s також планує зосередитися на використанні ШІ для оптимізації своєї роботи.

У 2023 році виторг McDonaldʼs Corporation зріс на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року до $25,5 млрд. Чистий прибуток компанії у 2023 році досяг $8,5 млрд в порівнянні з $6,2 млрд за 2022 рік. Дохід від ресторанів, що управляються компанією, досяг $9,7 млрд (+11%), від франчайзингових ресторанів – $15,4 млрд (+9%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні