Засновник і СЕО компанії Luminar, мільярдер Остін Рассел /Michael Prince for Forbes
Категорія
Новини
Дата

Медіакомпанію Forbes придбав 28-річний мільярдер Остін Рассел. Оцінка – $800 млн

Засновник і СЕО компанії Luminar, мільярдер Остін Рассел Фото Michael Prince for Forbes

Засновник і СЕО компанії Luminar, мільярдер Остін Рассел і гонконгська компанія Integrated Whale Media Investments (IWM) оголосили, що уклали остаточну угоду щодо придбання контрольного пакету акцій Forbes Global Media Holdings

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За результатами угоди Forbes Global Media Holdings оцінили в $800 млн. Рассел матиме 82% акцій компанії, включаючи частину, яка належала родині Форбс.
  • Гонконзька компанія Integrated Whale Media Investments (IWM), яка володіла 95% акцій Forbes з 2014 року залишиться міноритарним акціонером.
  • Остін Рассел заявив, що не буде залучений до редакційної політики видання. Але Forbes створить нову раду директорів до складу якої увійдуть експерти з медіа, технологій та штучного інтелекту. IWM також збереже одне місце в раді директорів. 
  • Стів Форбс, голова і головний редактор Forbes Media, продовжить працювати в компанії.
  • Рассел раніше був на обкладниці Forbes як наймолодший мільярдер, який заробив сам, а також у списку Forbes 30 до 30.

Контекст

Остін Рассел заснував Luminar Technologies у 2012 році у 17 років. У підлітковому віці працював над різними проектами в галузі фотоніки та оптоелектроніки, розробляючи новий вид лідара для забезпечення безпечних допоміжних та автономних можливостей на автомобілях, вантажівках і робо-таксі, з понад 100 видані патенти. Зараз Расселу 28 років, і він є наймолодшим у світі мільярдером, який зробив сам. Рассел також був стипендіатом Thiel Fellowship, MIT Tech Review Innovators Under 35 і учасник Forbes 30 до 30. 

Luminar розробив перший лідарі програмну технологію, здатну забезпечувати живлення серійних автономних транспортних засобів. У компанії зпонад 50 комерційних партнерів, включаючи більшість найбільших світових автовиробників.

Згідно списку мільярдерів від Forbes Остін Рассел має статки в $1,6 млрд.

Бренд Forbesохоплює понад 140 мільйонів людей у ​​всьому світі, має 48 локальних ліцензій у 82 країнах. Платформа Forbes є прибутковою та розвивається завдяки багатьом сферам діяльності, окрім публікацій, які варіюються від нерухомості до фінансових послуг. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні