Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz 1955 року продали на аукціоні за рекордні €135 млн. «Мона Ліза серед авто» стала найдорожчою в історії

На аукціоні у німецькому Штутгарті продали автомобіль Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe 1955 року за €135 млн, пише Forbes USA. Це авто стало найдорожчим з будь-коли проданих, заявили представники Sothebyʼs.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Автомобіль проданий приватному колекціонеру 5 травня під час таємного аукціону, проведеного RM Sothebyʼs та Mercedes-Benz у Штутгарті.
  • Найбільшу ставку зробив британський колекціонер автомобілів, консультант та дилер Саймон Кідстон від імені неназваного клієнта, повідомив CNBC
  • Отримані від продажу кошти компанія планує спрямувати на створення Світового фонду Mercedes-Benz, який надаватиме молодим вченим освітні та дослідницькі стипендії в галузі науки про навколишнє середовище.
  • Дев’ятизначний цінник майже втричі перевищив ціну попереднього рекордсмена аукціону – Ferrari 250 GTO 1962 року випуску, який у 2018 році було продано за $48,4 млн.
Mercedes-Benz 1955 року продали на аукціоні за рекордні €135 млн. «Мона Ліза серед авто» стала найдорожчою в історії /Фото 1

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe (фото: RM Sothebyʼs)

Контекст

Модель Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe часто називають «Моною Лізою серед автомобілів» через його рідкісність. Продана машина – один із двох прототипів авто, створених у 1955 році. Авто назване на честь Рудольфа Уленгаута, німецького інженера, який побудував прототипи разом із гоночним відділом компанії. Модель довгий час вважалася «найкрасивішим автомобілем у світі».

Mercedes-Benz була єдиним попереднім власником автомобіля і зберігала його в одному зі сховищ компанії, а інший використовувався як особистий автомобіль Уленгаута.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні