Категорія
Новини
Дата

Meta показала найменший приріст доходу з 2012 року. Чистий прибуток упав на 21%

Виторг корпорації Meta, якій належить соцмережа Facebook, у першому кварталі зріс на 7% порівняно з минулорічним показником, до $27,91 млрд, свідчать дані компанії. Зростання доходу виявилося найповільнішим з часу виходу компанії на IPO в 2012 році, пише The Wall Street Journal.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Скорочення виручки сталося через зростання конкуренції та війну в Україні. За звітний період виторг Meta у Європі скоротився на 0,6%, до $6,486 млрд. 
  • Збиток підрозділу метавсесвіту зріс на 38% і склав $2,96 млрд, а дохід сегменту збільшився на 30%, до $695 млн. Але ці результати виявилися все одно кращими, ніж очікували інвестори, пише видання. Meta попереджала, що для створення метавсесвіту знадобляться багато мільярдів доларів і кілька років роботи.
  • Денна аудиторія Facebook по всьому світу зросла на 4%, до 1,96 млрд користувачів, а місячна – на 3%, до 2,94 млрд.
  • У Європі денна аудиторія скоротилася на 0,6%, до 307 млн ​​користувачів, місячна впала на 1,18%, до 418 млн.
  • Чистий прибуток Meta упав на 21%, до $7,47 млрд.
  • Meta зменшить витрати та інвестує в інструменти штучного інтелекту для покращення рекомендацій та реклами, сказав гендиректор Марк Цукерберг. За його словами, це є ознакою того, що Meta готова заробляти гроші, працюючи над своїми довгостроковими амбіціями зі створення метавсесвіту.
  • Після виходу звітності за перший квартал акції Meta подорожчали майже на 19%.

Контекст

Влітку 2021 року Facebook вперше досягла ринкової вартості $1 трлн. Акції виросли після того, як Окружний суд Колумбії відхилив антимонопольні позови проти Facebook щодо придбання Instagram та WhatsApp.

У лютому 2022 року після публікації звіту за 2021 рік котирування Meta обвалилися на чверть, а компанія вилетіла з десятки найбільших компаній світу за капіталізацією. Компанія втратила за день понад $237 млрд, що стало найбільшим одноденним падінням вартості в історії фондового ринку США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні