Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Facebook уперше перевищила $1 трлн. Цьому сприяло рішення суду

Компанія Facebook уперше досягла ринкової вартості в $1 трлн. Акції виросли після того, як Окружний суд Колумбії відхилив антимонопольні позови проти Facebook щодо придбання Instagram і WhatsApp, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Окружний суд США (Колумбія) відхилив позов Федеральної торгової комісії США, тому що комісія не змогла довести монопольну владу Facebook на ринку соціальних мереж. Зокрема, не підкріплено доказами твердження про те, що Facebook належить понад 60% ринку. У комісії є час до 29 липня на подання нового позову.
  • Також суд відхилив позов групи з 46 штатів на чолі з генпрокуроркою Нью-Йорка Летицією Джеймс. Причина – пройшло багато часу між позовом та угодами Facebook з придбання Instagram і WhatsApp у 2012 та 2014 роках. Офіс генпрокурорки Нью-Йорка вивчить рішення та відреагує на ухвалу суду.
  • Після винесення постанови акції Facebook виросли на понад 4%, до $357,36 за одну, пише Financial Times, і компанія вперше перевершила ринкову капіталізацію в $1 трлн.

Контекст

Федеральна торгова комісія і група штатів подали окремі судові позови проти Facebook у грудні минулого року. Компанію звинуватили в антиконкурентній поведінці – купівлі конкурентів. Мова йшла про придбання 2012 року Instagram за $1 млрд і WhatsApp 2014-го за $19 млрд. Позивачі вимагали штрафних санкцій, включаючи примусове розділення компаній.

Позови до Facebook є частиною більш широких зусиль уряду США щодо зменшення влади великих технологічних компаній, яких звинувачують у зловживанні ринковим домінуванням. Торік федеральний уряд і штати подали пʼять судових позовів проти Facebook і Alphabet Inc. після обурення парламентарів щодо використання соцмереж як інструменту впливу на економіку й політичну сферу.

Рішення Окружного суду Колумбії, ймовірно, додасть ваги аргументу про те, що антимонопольне законодавство США застаріло, зауважує Financial Times. Нині члени Конгресу обговорюють законодавство, яке полегшить переслідування великих технологічних компаній.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні