Категорія
Новини
Дата

Мінінфраструктури залучає приватних перевізників до перевезення гуманітарної допомоги – заступник міністра Мустафа Найєм

Урядовці шукають приватні компанії для доставки гуманітарної допомоги в Україну

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Міністерство інфраструктури залучає приватних перевізників до перевезення продуктів харчування, палива, медикаментів, гуманітарної допомоги, населення, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Держава вдалася до такого кроку, оскільки не має логістичної машини, яка могла б забезпечувати велику кількість перевезень в теперішніх умовах. «Ми залучаємо всіх, хто може надати зараз свої транспортні засоби для того, щоб вони допомагали відновлювати зруйновані логістичні ланцюжки», — каже Мустафа Найєм.

Найважливіше зараз це перевезення гуманітарної та медичної допомоги, які треба робити масово по всій країні, каже заступник міністра. Проте зараз недостатньо перевізників, які готові їхати до «гарячих точок», додав він.

Для координації перевезень у Мінінфраструктури створено логістичний штаб, який нещодавно був обʼєднаний зі штабом із розподілу гуманітарної допомоги на базі ОП. «Головне завдання знайти тих людей, які мають потребу в гуманітарній допомозі, і тих людей, які мають можливість її надати, та звʼязати їх між собою», — говорить Найєм.

Проблему з нестачею палива для перевезення гуманітарної допомоги практично вирішено. «В принципі, зараз ми здатні заправити будь-який автомобіль у будь-якому регіоні», — сказав заступник міністра. Наприклад, на гуманітарні цілі надають безкоштовно паливо Socar або WOG. Крім того, Мінінфраструктури домовилося з іноземними державними партнерами щодо постачання палива. Воно прибуде до України автомобільним чи залізничним транспортом, а потім перерозподілятиметься по всій країні. «Якщо порівняти з тим, що було в перші дні і зараз, то зараз все налагодилося», — говорить Мустафа Найєм.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні