Категорія
Новини
Дата

Міноборони «заощадило» 100 млрд грн через зміну у виплатах військовим – Резніков

1 хв читання

Міністерство оборони «заощадило» близько 100 млрд грн, що необхідні для забезпечення ЗСУ, після перегляду порядку виплат військовим, які не задіяні у виконанні бойових завдань. Про це розповів в інтерв’ю LIGA.net міністр оборони Олексій Резніков.

Ключові факти

  • Міністр оборони наголосив, що заощадження було другим фактором в ухваленні рішення про зміну умов виплати військовослужбовцям надбавок у 30 000 грн. А головним – справедливість. 
  • За словами Резнікова, в Міноборони надходили сигнали від бійців про те, що військові, які ризикують життям на «нулі», отримують надбавку 100 000 грн, при цьому сили забезпечення, які за 20-40 км від лінії фронту та не ризикують так своїм життям, теж отримують 100 000 грн, що не є справедливим. Тому була потрібна модернізація, заявив міністр. 
  • «Ти хочеш отримати більше грошей, в тебе є мотивація – будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на «нулі» – тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 000 грн плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення», – пояснив Резніков.
  • Після цього відбувається «заощадження виплат» за різними факторами. «Це близько 100 млрд грн», – уточнив міністр. Він зазначив, що війна триває, й у лавах Сил оборони є втрати. Родинам загиблих потрібно заплатити 15 млн грн, також є виплати пораненим. 
  • «Це серйозне навантаження на бюджет, маємо бути до цього готовими. Оте «заощадження» – це ресурс, який дає нам змогу забезпечити живу тканину сектору безпеки. ЗСУ – найбільший роботодавець у країні. Роботодавець має розуміти свій ресурс. Ми ж не заробляємо, а тільки витрачаємо», – наголосив міністр оборони.

Контекст

Кабмін змінив порядок нарахування додаткової грошової винагороди для українських військових, включно з бійцями зі складу МВС. Для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях, максимальна сума й надалі становитиме 100 000 грн. Зміни торкнуться винятково військовослужбовців і співробітників МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів військових вишів, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій. Тиловики ж отримуватимуть гроші з урахуванням району дислокації, а також складності бойових завдань.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні