Категорія
Новини
Дата

Міноборони «заощадило» 100 млрд грн через зміну у виплатах військовим – Резніков

Міністерство оборони «заощадило» близько 100 млрд грн, що необхідні для забезпечення ЗСУ, після перегляду порядку виплат військовим, які не задіяні у виконанні бойових завдань. Про це розповів в інтерв’ю LIGA.net міністр оборони Олексій Резніков.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Міністр оборони наголосив, що заощадження було другим фактором в ухваленні рішення про зміну умов виплати військовослужбовцям надбавок у 30 000 грн. А головним – справедливість. 
  • За словами Резнікова, в Міноборони надходили сигнали від бійців про те, що військові, які ризикують життям на «нулі», отримують надбавку 100 000 грн, при цьому сили забезпечення, які за 20-40 км від лінії фронту та не ризикують так своїм життям, теж отримують 100 000 грн, що не є справедливим. Тому була потрібна модернізація, заявив міністр. 
  • «Ти хочеш отримати більше грошей, в тебе є мотивація – будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на «нулі» – тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 000 грн плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення», – пояснив Резніков.
  • Після цього відбувається «заощадження виплат» за різними факторами. «Це близько 100 млрд грн», – уточнив міністр. Він зазначив, що війна триває, й у лавах Сил оборони є втрати. Родинам загиблих потрібно заплатити 15 млн грн, також є виплати пораненим. 
  • «Це серйозне навантаження на бюджет, маємо бути до цього готовими. Оте «заощадження» – це ресурс, який дає нам змогу забезпечити живу тканину сектору безпеки. ЗСУ – найбільший роботодавець у країні. Роботодавець має розуміти свій ресурс. Ми ж не заробляємо, а тільки витрачаємо», – наголосив міністр оборони.

Контекст

Кабмін змінив порядок нарахування додаткової грошової винагороди для українських військових, включно з бійцями зі складу МВС. Для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях, максимальна сума й надалі становитиме 100 000 грн. Зміни торкнуться винятково військовослужбовців і співробітників МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів військових вишів, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій. Тиловики ж отримуватимуть гроші з урахуванням району дислокації, а також складності бойових завдань.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні