Категорія
Новини
Дата

Мінʼюст США почав розслідування проти найбільшої у світі криптобіржі Binance. Шукають повʼязані зі злочинною діяльністю кошти

Міністерство юстиції США і Податкове управління США (IRS) проводять розслідування проти найбільшої у світі криптобіржі Binance, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Влада США офіційно не звинувачувала Binance і поки що просто збирає інформацію про діяльність біржі. Зокрема, слідчі, які займаються розслідуванням відмивання грошей і податкових правопорушень, зверталися за інформацією до людей, що знаються на бізнесі Binance.
  • Перевірка з боку агентів IRS триває вже кілька місяців.
  • Офіційні особи США висловили стурбованість з приводу того, що криптовалюти використовуються для приховування незаконних транзакцій, включаючи крадіжки й торгівлю наркотиками. А також що американці, які зробили великі статки, ухиляються від сплати податків.
  • Судово-експертна компанія Chainalysis Inc., до числа клієнтів якої входять федеральні агентства США, минулого року дійшла висновку, що через Binance проходить більше коштів, пов’язаних зі злочинною діяльністю, ніж через будь-яку іншу криптовалютну біржу.
  • Binance заявила, що дотримується правил США і використовує передові технології для аналізу транзакцій на наявність ознак відмивання грошей та іншої незаконної діяльності.

Важливі цифри

За даними Statista, нині Binance є найбільшою криптобіржею у світі за обсягом торгів. Щоденний обсяг операцій на цій біржі складає близько $49,3 млрд.

Довідка

Binance заснована в 2017 році і є однією з перших криптовалютних бірж. Платформа зареєстрована на Кайманових островах і має офіс у Сингапурі. Binance очолює Чанпен Чжао, який є співзасновником компанії.

Контекст

У березні криптобіржа Binance стала фігурантом розслідування Комісії з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC). Регулятор вивчає роботу компанії на предмет допуску до торгівлі криптодеривативами резидентів США, що не мають ліцензії. Резидентам США заборонено купувати деривативи, якщо фірми, що пропонують їх, не зареєстровані в CFTC.

У жовтні минулого року влада США оголосила звинувачення проти засновників криптобіржі BitMEX, що базується на Сейшельських островах. BitMEX звинуватили в порушенні Закону про банківську таємницю, тому що криптобіржа дозволила тисячам клієнтів з США торгувати. Претензії включали відмову від реєстрації в якості фʼючерсного продавця в CFTC і відсутність належних заходів із боротьби з відмиванням грошей. Співзасновника BitMEX Бена Дєло в березні було звільнено під заставу в $20 млн. Суд у цій справі призначено на березень 2022 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні