Категорія
Новини
Дата

Нацкомісія скасувала підвищення тарифів на воду після критики Зеленського

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала рішення від 29 червня 2023 року про підвищення тарифів на воду. За таке рішення на засіданні 3 липня проголосували всі члени регулятора, йдеться у повідомленні пресслужби НКРЕКП. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як пояснив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, проти підвищення тарифів виступив «Верховний Головнокомандувач (Володимир Зеленський) у період воєнного стану», що є «самодостатньою підставою для скасування прийнятого регулятором рішення». 
  • Також він зазначив, що прем’єр-міністр наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. 
  • «У звʼязку з цим пропоную скасувати постанову від 29 червня 2023 року», – заявив Ущаповський.
  • НКРЕКП не відмовилася від планів перегляду тарифів. У повідомленні регулятора зазначається, що Нацкомісія розпочинає консультації з урядом та всіма зацікавленими сторонами задля «напрацювання справедливого соціального рішення».

Контекст

З 1 липня тарифи на послуги 34 водоканалів мали зрости в середньому на 32%. Це передбачено рішенням від 29 червня 2023 року. 

Проте уряд не підтримав рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. 

Президент Зеленський назвав «ганебним» рішення Нацкомісії про підвищення тарифів.

«М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», – сказав Зеленський у вечірньому зверненні 1 липня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні