Категорія
Новини
Дата

Найбільша криптобіржа Binance заблокувала акаунти родичів кремлівських чиновників

Криптовалютна біржа Binance заблокувала облікові записи родичів Сергія Лаврова, Дмитра Пєскова, Костянтина Малофєєва. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграм-каналі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Біржа заблокувала аканути Поліни Ковальової, падчерки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова; Єлизавети Пєскової, дочки прессекретаря президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова; Кирила Малофєєва, сина магната Костянтина Малофєєва.
  • Вони не зможуть використовувати свої облікові записи для продажу, придбання чи переказу криптоактивів.

Контекст

Раніше Велика Британія ввела санкції проти Поліни Ковальової. Об’єднане Королівство заморозило всі її активи і рахунки в банках. Також британська влада скасувала їй дозвіл на перебування на території країни. Ковальова навчалася в приватній школі-інтернаті в Бристолі, потім здобула ступінь у галузі економіки та політики в Університеті Лафборо, а також ступінь магістра економіки та стратегії для бізнесу в Імперському коледжі Лондона. Вона продовжила роботу в «Газпромі», де допомагала в злиттях і поглинаннях, а потім працювала в гірничодобувній компанії Glencore.

Також у березні у Державному департаменті США оголосили про запровадження санкцій проти дружини та дорослих дітей Пєскова. Під санкції потрапила і Єлизавета Пєскова. У квітні США запровадили санкції проти Кирила Малофєєва, який створив цілу мережу для ухилення від санкцій. За даними Мінфіну США, глобальна мережа, яку створив Малофєєв для ухилення від санкцій, налічує близько 40 наближених до нього осіб та компаній. Усі вони тепер під обмеженнями США.

Раніше Binance оголосив, що обмежує доступ до своїх сервісів росіянам, що мають активи загальною вартістю понад €10 000. Для користувачів, які відповідають цим критеріям, буде доступна лише функція виведення коштів. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні