Категорія
Новини
Дата

«Не впливає на операційну діяльність». У lifecell підтвердили арешт корпоративних прав у справі Фрідмана і партнерів

Оператор lifecell продовжує працювати в звичайному режимі після накладення арешту на корпоративні права підсанкційних осіб, йдеться у заяві компанії. Таким чином, ухвала Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, що стосується Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова, не вплинула на операційну діяльність.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Михайло Фрідман, Петр Авен та Андрій Косогов не мають жодного контролю або впливу на Turkcell та lifecell», – повідомили у компанії.
  • У заяві сказано, що lifecell повністю належить одній із найбільших компаній Туреччини в галузі телекомунікаційних та технологічних послуг – Turkcell.
  • 54% акцій Turkcell перебувають у вільному обігу на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 26,2% акцій Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF). Решта 19,8% акцій належать IMTIS Holdings S.à.r.l., компанії, яка, в свою чергу, повністю належить International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor (нідерландському фонду).
  • Згідно з повідомленням, Turkcell та lifecell суворо дотримуються встановлених механізмів комплаєнсу та внутрішнього контролю, запроваджених органами влади США, Великої Британії, ЄС та України.
  • «Компанія lifecell продовжує працювати й надавати якісні послуги для мільйонів абонентів в Україні та за кордоном. Команда lifecell робить все можливе, щоб забезпечити стабільну роботу мережі…», – йдеться в заяві.

Контекст

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. Згідно з інформацією спецслужби, арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». У пресслужбі мобільного оператора заявили, що «підсанкційна особа жодним чином не впливає на діяльність компанії».

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими бізнесмени володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

11 жовтня ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яка є в розпорядженні редакції, написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстар», є ще один мобільний оператор – lifecell.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні