Кайса Оллонґрен /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Нідерланди виділять €200 млн на ППО і боєприпаси для України

Кайса Оллонґрен Фото Getty Images

Нідерланди виділять понад €200 млн на нові ініціативи зі швидкого доставлення додаткових засобів протиповітряної оборони й артилерійських боєприпасів для України. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен 19 квітня на онлайн-засіданні Ради НАТО-Україна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами міністерки оборони, ситуація може стати критичною – Україні вкрай необхідні засоби ППО та артилерійські боєприпаси. 
  • «Ресурси, в які зараз роблять свій внесок Нідерланди, вже перебувають на європейському континенті і надійдуть в Україну якомога швидше. Тепер ми всі маємо зробити все можливе, щоб підтримати Україну», – наголосила Оллонгрен. 
  • €150 млн Нідерланди виділяють на підтримку ініціативи Німеччини «Негайні дії з протиповітряної оборони», що націлена на якнайшвидше постачання Україні засобів ППО великої дальності спільно з партнерами. 
  • €60 млн виділяються на закупівлю ППО малої дальності, які можуть бути використані, зокрема, для боротьби з атаками дронів.
  • Також Нідерландів зроблять внесок в естонську ініціативу щодо якнайшвидшого постачання артилерійських боєприпасів Україні з наявних запасів.

Контекст

Уряд Нідерландів протягом наступних двох років планує виділити Україні додаткову допомогу на €4,4 млрд. У документі, в якому описані основні плани уряду на поточний і наступні роки, передбачені додаткова фінансова допомога для України, а також кошти на сферу оборони Нідерландів, розміщення біженців у країні тощо.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та з урахуванням цього документа Нідерланди нададуть Україні допомоги на суму близько €10 млрд. 

1 березня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Документ підписано в межах Спільної декларації G7 про підтримку України, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Рютте заявив, що Нідерланди продовжують робити все можливе, щоб разом із міжнародними партнерами швидше доставляти Україні більше боєприпасів і засобів протиповітряної оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні