Категорія
Новини
Дата

Нідерланди протягом двох років планують виділити Україні додатково €4,4 млрд

Уряд Нідерландів протягом наступних двох років планує виділити Україні додаткову допомогу на €4,4 млрд. Про це йдеться у так званому Весняному меморандумі

Ключові факти

  • У документі, в якому описані основні плани уряду на поточний і наступні роки, передбачені додаткова фінансова допомога для України, а також кошти на сферу оборони Нідерландів, розміщення біженців у країні тощо.
  • Уряд Нідерландів планує надати додатково €4,4 млрд на військову та гуманітарну підтримку України на період 2024–2026 років.
  • Для Міноборони країни планується виділити €500 млн для посилення власного ППО та закупівлі боєприпасів.
  • Міністр фінансів Нідерландів Ван Веєнберг вже направив меморандум до парламенту, в якому частина партій ведуть переговори про формування коаліції.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та з урахуванням цього документа Нідерланди нададуть Україні допомоги на суму близько €10 млрд, пише NU.nl

1 березня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Документ підписано в межах Спільної декларації G7 про підтримку України, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Рютте заявив, що Нідерланди продовжують робити все можливе, щоб разом із міжнародними партнерами швидше доставляти Україні більше боєприпасів і засобів протиповітряної оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні