Категорія
Новини
Дата

Німеччина надасть Україні додатково €100 млн на проходження зими

1 хв читання

Німеччина обіцяє надати Україні додатково €100 млн як допомогу цієї зими, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Молдови.

Внаслідок масованих обстрілів РФ в останні місяці в енергосистемі України спостерігається дефіцит, через це запроваджуються графіки відключень.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Бербок, Росія знову планує «зимову війну з метою зробити життя людей в Україні максимально жахливим».
  • Раніше Росія розпочала серію атак на українську енергетичну інфраструктуру, у тому числі електростанції.
  • У червні Київ заявив, що необхідно більше засобів ППО для проведення ремонту енергоінфраструктури з метою забезпечення попиту взимку.

Контекст

Російські війська не припиняють щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму €56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять €50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Під час останньої масштабної атаки 26 серпня понад 200 російських ракет і дронів завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. У чому особливість цієї атаки та як енергетики долають її наслідки, читайте в інтерв’ю із членом наглядової ради «Укренерго» Юрієм Бойком.

Із жовтня 2022 року по вересень 2024-го об’єкти української енергетичної інфраструктури зазнали 1024 російських атаки, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд