Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

МАГАТЕ вперше моніторитиме українські ключові підстанції. Чи захистить це їх від обстрілів РФ, а країну – від тотального блекауту?

3 хв читання

Інспектори МАГАТЕ /прес-служба НАЕК Енергоатом

Перша місія МАГАТЕ на електричні підстанції відбулася 12 вересня. Фото прес-служба НАЕК Енергоатом

Щоб занурити Україну у темряву, достатньо знищити підстанції, які зв’язують енергосистему з атомними електростанціями. Щоб уникнути цього і можливої ядерної катастрофи, Україна домовилась із МАГАТЕ про безпрецедентне розширення місії в Україні. 12 серпня інспектори агентства відвідали першу підстанцію. Поступово вони мають зайти на всі ключові об'єкти. Чи це дійсно допоможе втримати Росію від ударів по енергоінфраструктурі? 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розширило моніторинг на українські підстанції, які забезпечують видачу потужності з АЕС та енергоживлення самих станцій ззовні. Перший візит інспекторів на одну з підстанцій відбувся 12 серпня, повідомила пресслужба «Енергоатома».

В Україні тисячі електропідстанцій. Але ключових – десять, пов’язаних з АЕС, знищення яких може занурити країну в темряву та спровокувати радіаційну аварію, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд