Категорія
Новини
Дата

Німеччина передасть Україні сучасні засоби ППО. Шольц заявив, що така система здатна захистити «ціле місто»

Німеччина найближчим часом надасть Україні сучасні системи протиповітряної оборони. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи у в Бундестазі, пише Радіо Свобода. Якщо ППО буде передана, то вона може запрацювати в Україні з листопада. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ця система ППО здатна захистити «ціле місто» від повітряних ударів, сказав Шольц.
  • За його словами, уряд схвалив пропозицію про відправку в Україну ракет і радіолокаційних систем IRIS-T.
  • Якщо система ППО буде передана, то вона може запрацювати в Україні з листопада, пише Tagesspiegel. Для користування системою необхідне навчання українських військових у Німеччині.
  • Також Німеччина хоче поставити Україні чотири реактивні системи залпового вогню зі складів Бундесверу. За даними джерел Tagesspiegel, йдеться про системи залпового вогню Mars II німецької компанії Krauss-Maffei-Wegmann.
  • Німеччина також постачатиме реактивні системи залпового вогню у тісній співпраці зі США – але тільки з дальністю, яка не досягає Росії, заявив Шольц.
  • Ракет ППО та радара немає в резерві бундесверу, заявило Міноборони ФРН. Постачання можуть йти безпосередньо від підприємств.

Контекст

ППО наземного базування IRIS-T використовують модифіковані ракети «повітря-повітря». Вони існують у двох модифікаціях – малого (SLS) та середнього (SLM) радіусу дії. 

Система IRIS-T SLM має дальність дії 40 км та висоти до 20 км. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон надасть Україні передові ракетні системи Himars, які зможуть точно вражати цілі на відстані до 80 км.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні