Категорія
Новини
Дата

Німецька Quantum-Systems відкрила новий завод з виробництва дронів в Україні

Німецька компанія Quantum-Systems GmbH запустила нове виробництво безпілотників в Україні. Відкриття другого заводу відбулося 18 квітня під час візиту в Україну віцеканцлера і федерального міністра Німеччини з питань економіки та кліматичних питань Роберта Хабека, йдеться у повідомленні компанії.

Ключові факти

  • Нове підприємство Quantum-Systems, на якому до кінця року буде працювати до 100 осіб, зможе виготовляти до 1000 дронів на рік, зазначила компанія.
  • Також планується виробництво запасних частин. Протягом наступних двох років Quantum-Systems планує інвестувати у проєкт до €6 млн.
  • Наразі Quantum-Systems вже налічує 250 співробітників на трьох різних майданчиках, обслуговуючи як цивільний, так і державний сектори.
Німецька Quantum-Systems відкрила новий завод з виробництва дронів в Україні /Фото 1

Віцеканцлер і федеральний міністр Німеччини з питань економіки та кліматичних питань Роберт Хабек разом з міністром стратегічного розвитку України Олександром Камишіним відкрили новий завод з виробництва безпілотників Quantum-Systems GmbH.

Контекст

Німецький виробник БПЛА Quantum Systems з квітня 2022 року постачає свої дрони Vector в Україну.

Мюнхенська компанія за останні два роки отримала $81,1 млн, що вчетверо більше, ніж за попередні сім років існування. Серед інвесторів – фонд Thiel Capital, який належить американському підприємцю німецького походження й одному з членів «мафії PayPal» Петеру Тілю. 

Частина коштів – близько €7 млн – піде на відкриття виробництва в Україні. З 2024 року Quantum Systems почне виготовляти запчастини для безпілотників, у 2025-му планує вийти на повноцінну збірку БПЛА в Україні. 

В Україну німецький стартап поставив щонайменше 438 літаків, йдеться на сайті компанії станом на травень 2023 року. Вартість одного безпілотника – €180 000. Першу партію дронів оплатив неназваний український мільярдер. Також за них платить німецький уряд. Більше про це читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні