Категорія
Новини
Дата

Одним із трендів 2023 року стало відбілення заробітних плат – Гетманцев

Відбілення заробітних плат було одним із помітних трендів у 2023 році. Про це повідомив народний депутат, голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Бізнес «відбілює» зарплати на випередження негативних наслідків, які несуть зарплати в конвертах, зазначив Гетманцев. За його словами, важливою є і розʼяснювальна робота податкової служби з бізнесом щодо цього питання.
  • У першому кварталі 2023 року 31 600 суб’єктів господарювання нарахували та сплатили ПДФО та єдиний соціальний внесок із зарплат менших, ніж середні заробітні плати по регіону, зазначив Гетманцев.
  • А вже у червні–жовтні 2023-го, за його словами, 19 600 суб’єктів господарювання підвищили зарплату, а 3000 субʼєктів господарювання підвищили та досягли рівня середньої зарплати по регіону. «Це дало змогу додатково отримати 2,29 млрд грн ПДФО. При цьому тренд на відбілення зарплат висхідний», – наголосив він.
  • Гетманцев подякував бізнесу за відповідальну позицію і нагадав, що рівень зарплат, вищий ніж середній по галузі, є одним з основних критеріїв, що визначають позитивну податкову історію платника.

Контекст

З 16 червня 2023 року податкова служба відновила позапланові перевірки роботодавців. За свідоме ухилення від оформлення працівників роботодавця можуть притягнути як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Штраф за одного неоформленого працівника може сягати 200 000 грн. У податковій зазначають, що це перевищує мінімальну зарплату разом зі сплатою усіх податків та ЄСВ терміном у два роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні