Процедура бронювання від мобілізації /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Гроші
Дата

«Або працюєш, або воюєш». Військовозобовʼязані можуть отримати можливість не йти в ЗСУ – в обмін на вихід із тіні і сплату податків. Деталі ідеї від Офісу президента

Влада розглядає нові критерії бронювання від мобілізації Фото Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Разом із посиленням процесу мобілізації до ЗСУ в Україні можуть змінитися і правила бронювання військовозобовʼязаних. Критерієм для цього може стати сплата податків з офіційної зарплати чи доходів. Таку ідею запропонував Офіс президента, кажуть співрозмовники Forbes. У чому вона полягає та як може вплинути на економіку?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Після появи у Верховній раді (ВР) законопроєкту про вдосконалення мобілізації, Офіс президента (ОП), уряд та народні депутати розглядають суттєве оновлення механізму бронювання.

Зараз ця опція доступна лише працівникам підприємств, що мають статус «критично важливих». Новий (або додатковий) критерій, що зараз розглядається, – обсяг сплачених до бюджету податків на доходи фізичних осіб (ПДФО) з офіційної зарплати чи доходу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні