Категорія
Новини
Дата

Підприємцям, які взяли на роботу переселенців, вже виплатили 122 млн грн – Мінекономіки

Держава компенсувала 122 млн грн підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб, повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко. Загалом було працевлаштовано 11 000 осіб.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Свириденко зазначила, що уряд стимулює підприємців створювати робочі місця через надання державних грантів на започаткування і розвиток бізнесу. За її словами, уряд розраховує, що це дозволить створити близько 300 000 робочих місць. 

- Роботодавці також отримують компенсацію за працевлаштування людей, які переїхали з небезпечних регіонів. За даними Мінекономіки, наразі перераховано підприємцям 122 млн грн за взяття на роботу понад 11 000 переселенців. 

- Свириденко очікує на підтримку парламентом ще однієї ініціативи Мінекономіки щодо надання компенсації бізнесу за працевлаштування окремих категорій громадян, зокрема молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, одиноких батьків.

Контекст 

З квітня уряд запровадив програму компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – за кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує підприємцю 6500 грн впродовж двох місяців.

Компенсація надається роботодавцю, який взяв на роботу ВПО із зарплатою не меншою за мінімальну (6500 грн), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 року або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією. 

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий контракт з внутрішньо переміщеною особою та зареєструвати дані про неї на порталі «Дія». Через пʼять днів підприємцю необхідно подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні