Категорія
Новини
Дата

Після краху РФ та успіху Індії. Японія готується до пуску ракети на Місяць 

Ракета H2-A Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) повинна злетіти на Місяць у неділю, 27 серпня, вранці з Космічного центру Танегасіма на півдні Японії, пише Bloomberg. Вона нестиме на борту вдосконалений супутник для отримання зображень і легкий посадковий модуль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Успіх може дати поштовх JAXA після кількох невдалих запусків, зокрема ракети наступного покоління, а також першої спроби агентства запустити комерційні супутники.
  • Ці помилки чинять додатковий тиск на JAXA, щоб цього разу все було правильно, каже Дзіро Касахара, професор кафедри аерокосмічної техніки Університету Нагої.
  • «Приземлення на небесне тіло, що рухається, – неймовірно важлива технологія, яку необхідно освоїти», – сказав він. У той час як інші космічні агентства оговталися від невдалих спроб, JAXA буде важко прийти до тями, якщо воно знову зазнає невдачі.
  • H2-A JAXA, найнадійніша ракета агентства, у якої з 2001 року відбулася лише одна відмова з 42 запусків, нестиме малий посадковий модуль для дослідження Місяця, або SLIM. Маючи висоту менше 3 метрів, апарат може прокласти шлях для інших зондів із високою навігаційною точністю.
  • Ракета також нестиме супутник XRISM, який допоможе вченим спостерігати плазму у зірках і галактиках.

Контекст

23 серпня індійський посадковий модуль «Вікрам» із місяцеходом «Прагян» міжпланетної станції Chandrayaan-3 здійснив успішну посадку на поверхню Місяця. Запуск ракети LVM3 з автоматичною міжпланетною станцією Chandrayaan-3 здійснено 14 липня зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота. 5 серпня станцію виведено на навколомісячну орбіту.

Майже одночасно з індійською до Місяця прибула російська станція «Луна-25», але її спроба здійснити посадку була невдалою – апарат розбився об поверхню супутника Землі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні