Категорія
Новини
Дата

Прокуратура заарештувала 645 вагонів родини міністра оборони часів Януковича

Прокуратура заарештувала та передала Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів президентства Віктора Януковича. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вартість вагонів оцінюють у близько 650 млн грн.
  • Вони належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду. Кінцевим бенефіціарним власником цих підприємств є родина колишнього міністра оборони України (2012-2014 рр.), ідеться у повідомленні. Імʼя експосадовця не уточнюється. З 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року міністром оборони України був Павло Лебедєв. Він має російське походження, був членом Партії регіонів.
  • Підприємства, що нібито належать його родині, займаються поставками та реалізацією товарів на території Росії, а також виробляють обладнання для її оборонно-промислового комплексу.
  • За клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема заарештовано 30 земельних ділянок, 30 обʼєктів нерухомості, у тому числі шість цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання.
  • Арештоване майно передано в управління АРМА.

Контекст

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюється без жодного відшкодування.

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання акта нардепи повторно його ухвалили.

У травні суд заарештував 434 російських вагони вартістю 300 млн грн. Отримані кошти від комерційного використання вагонів будуть використані на потреби ЗСУ. Станом на початок квітня українські суди заарештували близько 17 800 залізничних вагонів, які належать підприємствам з Росії та Білорусі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні