Категорія
Новини
Дата

Реєстр корупціонерів тепер доступний на Єдиному порталі відкритих даних

Реєстр осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, тепер доступний на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. Про це повідомила пресслужба Мінцифри. НАЗК відкрило реєстр на початку вересня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З реєстру можна дізнатися ПІБ корупціонера, яке правопорушення вчинив та яке покарання отримав.
  • Переглянути реєстр корупціонерів можна за посиланням.
  • «Команда Мінцифри працює із силовим блоком, щоб максимально відкрити доступ до даних, адже прозорість – основа демократичного суспільства», – зазначив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

Контекст

З початком великої війни державним органам, в тому числі й НАЗК, довелося обмежити доступ до низки реєстрів, зокрема до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. 

Водночас в НАЗК зазначили, що зараз існує значний суспільний інтерес до відкриття даних цього реєстру.

Реєстр корупціонерів – портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. НАЗК адмініструє цей реєстр з лютого 2019 року.

У реєстрі можна отримати довідку про наявність або відсутність відомостей про себе та про юридичну особу, до якої застосовано заходи кримінально-правового характеру за корупційне правопорушення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні