Рейтинг привабливості країн для талантів: Україна посіла 66-те місце /Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Рейтинг привабливості країн для талантів: Україна посіла 66-те місце

Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Європейська бізнес-школа INSEAD у співпраці з американським Portulans Institute оприлюднили рейтинг привабливості країн для талантів, його очолює Швейцарія, Україна ж посіла 66-те місце, опустившись на дві сходинки порівняно з попереднім рейтингом, відповідно до звіту.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перше місце у рейтингу займає Швейцарія, друге – Сингапур, третє – Данія, далі ідуть США та Швеція. Однією із сильних сторін найбільш ефективних країн є те, що вони процвітають у багатьох, а то й у всіх аспектах конкурентоспроможності талантів.
  • Водночас Україна посідає 66-те місце, Росія і Білорусь – 57-ме та 58-ме відповідно.
  • Зазначається, що раніше Україна займала 64-ту сходинку, а в 2015–2018 взагалі – 71-ше місце.
  • Україна – єдина країна з доходом нижче середнього, яка потрапляє у верхню половину рейтинга. Однією із сильних сторін України є рівень її вищої освіти, що є важливим фактором для інших критеріїв «Навички високого рівня» (45-те місце), водночас за критерієм, що відповідає за «навчання протягом усього життя», Україна посідає 113-те місце – підрозділ із найнижчим рейтингом в Україні.

Контекст

Звіт є всеосяжним щорічним порівняльним дослідженням, в якому вимірюється, як країни і міста ростуть, залучають і утримують таланти. Документ надає особам, які приймають рішення, унікальний ресурс, що дозволяє зрозуміти глобальну картину конкурентоспроможності талантів і розробити стратегії для стимулювання їх економіки.

Звіт за 2022 рік охоплює 133 країни та 175 міст із 79 країн світу за всіма групами доходів.

Нещодавно «Forbes Україна» визначив компанії, які виявилися стійкішими за інших, змогли зберегти, а часом і примножити бізнес, до рейтингу увійшли 30 компаній. Forbes опитав півтори сотні найбільших українських приватних компаній та банків про ключові показники їхнього бізнесу під час війни. Список стійкості розрахований за інформацією від компаній, а також будь-якою іншою доступною інформацією: чисельністю працівників, фізичними обсягами виробництва, обсягом сплачених податків, динамікою розвитку мережі тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні