Категорія
Новини
Дата

Росія не бронювала додаткових потужностей для транзиту газу через Україну, попри скорочення прокачування «Північним потоком»

Росія посилила контроль за постачанням природного газу в Європу, відхиливши пропозицію України забронювати більше транзитних потужностей, щоб компенсувати скорочення потоків по ключовому газопроводу до Німеччини. Про це пише Bloomberg із посиланням на результати аукціону.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Російський «Газпром» на аукціоні в понеділок, 20 червня, вирішив не резервувати додаткові потужності для транспортування газу в Європу українськими трубопроводами на липень. Це ще одна ознака того, що поставки з Москви можуть залишатися обмеженими протягом тижнів після того, як країна скоротила на 40% постачання палива через газопровід «Північний потік», найбільший газовий маршрут до ЄС, пише Bloomberg.
  • Скорочення спричинило різке зростання цін на газ, збільшуючи тиск на країни – члени ЄС, які борються з інфляцією, що зростає, пише видання.
  • Постачання газу наступного місяця може регулюватися ще жорсткіше, оскільки газопровід Nord Stream планується повністю зупинити на кілька днів через щорічні роботи.

Контекст

«Газпром» заявив раніше, що зменшує поставки природного газу газопроводом «Північний потік» на 40% через проблеми з ремонтом обладнання. У вівторок, 14 червня, російська енергетична компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн кубометрів. За поясненнями Росії, це відбудеться через «невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens».

Канада розпочала переговори з Німеччиною, аби знайти рішення щодо проблеми з турбіною Siemens Energy для російського газопроводу «Північний потік», яку було відправлено до Канади на технічне обслуговування.

10 червня стало відомо, що у Європарламенті заявили про пошук Європою можливості зупинити «Північний потік».

«Північний потік», який транспортує газ з Росії до Німеччини, було запущено ще у 2011 році, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні